Данія відновить зруйнований російськими терористами травмпункт у Миколаєві

Королівство Данії виділило кошти на відновлення травмпункту у Миколаєві, який був зруйнований внаслідок російських обстрілів.

Про це стало відомо під час візиту Надзвичайного та Повноважного Посла Королівства Данії в Україні Олє Егберга Міккельсена до Миколаєва.

На місці зруйнованої приватної аптеки біля травмпункту вже відбудували нову, фото 11 квітня 2023

Вже визначено міжнародну організацію, яка буде займатись проведенням торгів та визначенням підрядника для виконання робіт. Слід зазначити, що на місці зруйнованої приватної аптеки біля травмпункту вже відбудували нову.

— У Миколаєві Олє Егберг Міккельсен відвідав Лікарню швидкої медичної допомоги та оглянув травмпункт, куди влучила російська ракета. Пан Посол повідомив, що Данія вже виділила кошти на його відновлення. Проведенням тендеру та обранням підрядника займатиметься Управління ООН з обслуговування проектів (UNOPS), – повідомили в прес-службі мерії Миколаєва. 

Нагадаємо, що будівля травмпункту в міській лікарні Миколаєва була зруйнована в результаті російського обстрілу у ніч на 1 серпня 2022 року. Травмпункт був побудований фактично з нуля та відкритий наприкінці 2019 року. Будівництво відбувалося з 2016 року.

Раніше мер Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомляв, що в рамках співпраці по відновленню Миколаєва міська влада запропонує Данії взяти на себе реалізацію проектів по відбудові травматологічного пункту Лікарні швидкої медичної допомоги (ЛШМД) та будівлі Першої української гімназії імені Миколи Аркаса, які були зруйновані внаслідок російських обстрілів.
Дивитись повну версію