Стартував набір першокласників до шкіл Миколаєва

З 15 квітня стартувала реєстрація дітей до першого класу шкіл Миколаєва на новий 2023-2024 навчальний рік. 

Подробиці процесу розповіла директор департаменту освіти та науки Миколаївської ОВА Алла Веліховська, пише «Суспільне».

Зокрема, у Миколаєві зарахування дитини до школи триватиме у два етапи:

  • основна хвиля – з 15 квітня до 31 травня;
  • додаткова хвиля – (виключно на вільні місця) після 15 червня.

— Не пізніше 1 червня видається наказ про зарахування дітей до першого класу закладів загальної середньої освіти. У 2022 році функціонували 463 перші класи – на 119 менше, практично на 20 відсотків. Причини всім відомі та зрозумілі, – розповіла Алла Веліховська.

Під час військового стану заяву на вступ до школи можна подати через електронну реєстрацію в інформаційній системі управління освітою (ІСУО) або подати онлайн-заяву до обраного навчального закладу.

Із заявами необхідно звертатися до керівників загальноосвітніх установ за місцем проживання, додає Алла Веліховська.

— Першокласники йдуть до закладу за територіальним принципом. На вільні місця, на додаткову хвилю, після 15 червня можуть зараховувати всіх інших бажаючих дітей, – пояснила чиновниця.

Вона також додає, що для роботи в очному форматі навчання школа повинна мати укриття.

— Для того, щоб розпочати навчальний процес, заклад повинен мати низку допусків. Перше та головне – мати відповідні укриття. У нас укладено низку договорів. Нам активно допомагають донори. І держава відпускає субвенцію 110 мільйонів для Миколаївщини, щоби підготувати укриття, – повідомила Алла Веліховська.

Раніше повідомлялося, що підвальні приміщення 38 миколаївських шкіл переобладнають під укриття, але до початку нового навчального року запрацюють не всі.

Дивитись повну версію