В акваторії Миколаєва рівень води знизився до 61 сантиметра

З ранку до вечора 11 червня рівень води в акваторії Миколаєва знизився ще на вісім сантиметрів і наразі становить 61 сантиметр.

Про це повідомив у Телеграм Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

— Ще за день -8 см. На 21:00 рівень води в акваторії Миколаєва +61 см, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, в ніч на 6 червня росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС.  Через підрив на правому березі Херсонської області розпочали евакуацію населення з небезпечних місць. За словами фахівців «Укргідроенерго», Каховська ГЕС не підлягає відновленню після підриву.

Як наслідок – почало повністю або частково затоплювати територію Херсонської та Миколаївської областей, зокрема самі обласні центри. Загалом підняття води було зафіксовано на пляжах Намиву, Корабельного району, мікрорайону Соляні, у яхт-клубі, а також на окремих ділянках Великої Коренихи та Широкої балки, повідомив мер Олександр Сєнкевич.

Людей та тварин автобусами та потягом евакуйовують з Херсона до Миколаєва та інших міст.  Зокрема, співробітники миколаївського КП «Центр захисту тварин» врятували понад 100 собак та 30 котів, які опинилися в зоні стихійного лиха, спричиненого підривом греблі Каховської ГЕС.

Крім того, у селі Веселий Кут на Миколаївщині люди рятують від затоплень майно і виносять його просто у поле. Там місцеві й ночують.

Дивитись повну версію