Не придатна до пиття та приготування їжі: «Миколаїводоканал» про якість води в кранах

Вода, яку подають в будинки миколаївців, придатна лише для господарсько-побутових потреб — прання одягу, миття посуду, прибирання та використання в душі й туалеті. Проте, вживання цієї води для пиття та приготування їжі не рекомендується.

Про це повідомили в «Миколаївводоканалі».

Згідно з останніми проведеними дослідженнями показники якості води залишаються стабільними та не викликають серйозного занепокоєння.

Від допустимих норм, що встановлені вимогами Державних санітарних норм і правил щодо якості та безпеки води в умовах воєнного стану, перевищено:
  • у 2 рази хлориди, що дають солоний присмак;
  • у 1,8 раза жорсткість.
Крім того, на очисних спорудах підприємства рідина знезаражується, відстоюється та фільтрується.
 
У зв'язку з цим, під час літнього періоду, мешканцям Миколаєва рекомендується вживати лише бутильовану воду з метою уникнення спалаху інфекційних захворювань.

Зазначимо, що у зв’язку з підривом дамби Каховської ГЕС та можливим підвищенням рівня води в річці Інгулець, мешканців Снігурівської громади просять зробити запаси питної води.

Через підрив на правому березі Херсонської області розпочали евакуацію населення з небезпечних місць. За словами фахівців «Укргідроенерго», Каховська ГЕС не підлягає відновленню після підриву.

Дивитись повну версію