Пил та бруд на подвір’ї: жителька Доманівки поскаржилась на підприємство по сусідству

На Миколаївщині в селищі Доманівка місцева мешканка поскаржилась на роботу сільськогосподарського підприємства, територія якого знаходиться за парканом її дому. За її словами, працівники розвантажують зернові культури, а весь пил та бруд летять в її двір.

Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Південно-Західного округу.

10 липня фахівці інспекції провели обстеження території біля підприємства. Також екологи планують перевірити і роботу виробництва.

— З метою проведення позапланової перевірки підприємства результати обстеження разом із зверненням направлено для погодження до Державної екологічної інспекції України, оскільки на період воєнного часу припинено проведення перевірок. За погодженням буде проведена позапланова перевірка підприємства в частині охорони атмосферного повітря і саме перевіркою буде або підтверджено, або спростовано ці факти, викладені у зверненні, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що через механізм Світового банку Нідерланди виділяють 100 мільйонів євро на гарантії для фінансування сільськогосподарського бізнесу в Україні, а також на генератори, щоб допомогти країні пережити майбутню зиму.

Дивитись повну версію