«Миколаївелектротранс» випустив на маршрути нових водіїв тролейбусів

Сьогодні, 20 липня, у комунальному підприємстві Миколаївської міської ради «Миколаївелектротранс»  відбувся випуск майбутніх водіїв тролейбусів.

Про це повідомляє «Миколаївелектротранс».

За словами директора підприємства Юрія Сметани, за час навчання підприємство надавало майбутнім водіям всебічну підтримку — від стипендійного забезпечення в розмірі 6700 гривень на місяць до методичного супроводу впродовж усіх трьох місяців. 

— Такі ж самі умови зберігатимуться й для наступної групи, але практичні заняття додатково проводитимуть й на нових тролейбусах Дніпро, — поділився Юрій Сметана.

Відомо, що на початку курсу навчання на водіїв тролейбуса проходило 22 особи, але закінчили 15 із них. Зокрема, далі майбутні водії складають іспити в регіональному сервісному центрі ГСЦ МВС та розпочинають стажування на лінії разом із водіями-наставниками.

Варто зазначити, що з першого дня війни компанія показала свою роботу, тому всі проєкти з розвитку електротранспорту в Миколаєві триватимуть. Тож найближчим часом місто отримає всі заплановані 40 тролейбусів з автономною аварійною дальністю до одного кілометра.

Нагадаємо, нещодавно Миколаїв отримав три нових тролейбуси в рамках проекту з Європейським банком реконструкції та розвитку. Вони вже пройшли технічний огляд, їх застрахували та забрендували. Перший вийшов на маршрут 13 липня.

Як повідомлялося, в липні минулого року в результаті обстрілів було пошкоджено 18 тролейбусів КП «Миколаївелектротранс».

Раніше, для навчальних закладів Миколаївщини придбають 19 шкільних автобусів за 61 мільйон гривень.

На початку року мер Миколаєва Олександр Сєнкевич розповів, що для того, щоб перевести процес навчання у Миколаєві в офлайн-формат, необхідно забезпечити місто шкільними автобусами, оскільки частина закладів була зруйнована росіянами. Він відзначив, що наразі Миколаєву взагалі не вистачає громадського транспорту, оскільки його частина була передана військовим, частина — знищена чи пошкоджена обстрілами.


Дивитись повну версію