У США вважають, що контрнаступ України не досягне ключової мети, — WP

Розвідувальне співтовариство США вважає, що ЗСУ не зможуть досягти головної мети контрнаступу — окупованого міста Мелітополя Запорізькій області.

Про це повідомляє видання The Washington Post посиланням на власні джерела, що знайомі з прогнозами спецслужб США.

Видання зазначає, що українським військам, ймовірно, не вдасться просунутися безпосередньо до Мелітополя, вони зупиняться «десь неподалік».

Скептична оцінка, за словами журналістів, «ґрунтується на вмінні військ РФ захищати захоплені території за допомогою мінних полів та траншей».

У матеріалі зазначається, що Мелітополь є критично важливим для контрнаступу України, оскільки він вважається «воротами» до Криму. Місто знаходиться на перетині двох важливих автошляхів і залізничної лінії, які дозволяють Росії переміщувати військовий персонал і техніку з півострова на інші окуповані території на півдні України.

У США вважають, що шлях до міста дуже складний, і навіть якщо звільнити ближчі міста, такі як Токмак, буде надзвичайно важко просуватись далі.

Зазначається, що подібні оцінки розвідки вже спричинили звинувачення на адресу Білого дому від конгресменів демократів та республіканців у тому, що адміністрація Байдена не надала Україні потужнішу зброю для досягнення цілей контрнаступу.

Нагадаємо, нещодавно бійці Сил оборони України звільнили селище Урожайне, що знаходиться неподалік від Старомайорського Донецької області.

Раніше українські військовослужбовці повернули під контроль України село Рівнопіль Донецької області. Населений пункт розташований на стику Донецької та Запорізької областей.

Дивитись повну версію