Резніков незабаром залишить пост міністра оборони, — Железняк

Народний депутат Ярослав Железняк з посиланням на власні джерела заявив, що міністр оборони Олексій Резніков планує йти у відставку. Замість роботи у Міноборони він має стати послом України у Великій Британії. 

Про це нардеп повідомив у своєму Telegram-каналі.

За інформацією Железняка, Резнікова на посту міністра оборони замінить голова Фонду держмайна (ФДМУ) Рустем Умєров.

«Як раз буквально нещодавно у нього рік на посаді був. І прошу відмітити, рік без жодного скандалу і з рекордним результатом ФДМУ», — зауважив нардеп.

Хто очолить при цьому ФДМУ, наразі невідомо. Нардеп додав, що про таку ротацію вже повідомили деякі посольства. Про кадрові перестановки можуть оголосити у перший тиждень вересня.

Нагадаємо, у січні набув розголосу документ щодо закупівлі харчів для ЗСУ за нібито завищеними цінами. Інформацію про можливі зловживання в Міноборони при закупівлі продуктів харчування для військових перевіряє НАБУ. Через скандал у відставку подали декілька посадовців, зокрема заступник міністра оборони України В’ячеслав Шаповалов, хоча в міністерстві назвали «озвучені звинувачення необґрунтованими та безпідставними».

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що Резнікова «переводять» на посаду міністра стратегічної промисловості. Втім сам міністр згодом у коментарі журналістам сказав, що з ним про це розмов не вели, а якщо будуть, то він відмовиться, оскільки не має відповідної компетенції. Однак питання щодо кадрових змін у Міністерстві оборони Верховна Рада поки не розглядала.

Однак, міністр оборони України Олексій Резніков тоді заявив, що президент Володимир Зеленський попросив його залишитися на своїй нинішній посаді.

Дивитись повну версію