У Южноукраїнську збираються виділити ₴50 млн на підтримку військових, які воюють

У Южноукраїнську хочуть розробити програму фінансової підтримки воїнів ЗСУ, які боронять країну від російської агресії, та спрямувати на неї 50 мільйонів гривень.

Відповідне розпорядження підписав секретар Южноукраїнської міськради Олександр Акуленко, який наразі виконує обов’язки мера, пишуть «НикВести».

23 серпня він доручив відділу оборонної та мобілізаційної роботи апарату міської ради, управлінню економічного розвитку, фінансовому управлінню протягом 10 робочих днів розробити та подати на затвердження міської ради Програму підтримки воїнів та учасників бойових дій, які беруть участь в обороні Батьківщини.

Також фінансовому управлінню треба зарезервувати в бюджеті Южноукраїнська 50 мільйонів гривень на виконання програми.

У зв’язку з цим Олександр Акуленко доручив розпорядникам бюджетних коштів протягом 10 робочих днів проаналізувати видатки по програмах, які передбачені на 2023 рік, та надати пропозиції фінансовому управлінню щодо їх можливого скорочення.

Нагадаємо, в березні депутати Миколаївської міської ради виділили 400 мільйонів гривень для військових. Половина з них — на придбання квартир миколаївським військовим. Ще 200 мільйонів — субвенція для військових частин.

Станом на 29 серпня з 200 мільйонів гривень, виділених з міського бюджету на підтримку військових частин, що розташовані у Миколаєві, невикористаними лишились 81 мільйон гривень.

Дивитись повну версію