Росія створила підводний бар’єр для стримування атак морських дронів на Кримський міст, — британська розвідка

Керченська протока є вузьким проходом для військового матеріально-технічного забезпечення російських військ на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей. Росія сильно залежить від Кримського мосту та поромів для перетину проток.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великобританії.

Росія використовує низку засобів пасивного захисту, таких як генератори диму та підводні бар’єри, разом із заходами активного захисту — системами протиповітряної оборони, щоб підвищити живучість водних переходів і мінімізувати шкоду від майбутніх атак. Важливість мосту як для матеріально-технічного забезпечення, так і для символіки російської окупації, зумовлює ці масштабні заходи захисту.

Станом на 29 серпня 2023 року зображення підтверджують, що Росія створила підводний бар’єр із затоплених кораблів і стримуючих бонів для стримування атак морських дронів на Кримський міст.

У південній частині мосту сюди входять кілька суден на відстані 160 метрів одне від одного. Вони розташовані в тому ж місці, де 17 липня відбулася атака українського безпілотника «Морський малюк».

Раніше у ГУР зазначили, що нещодавні удари по Керченському мосту вкотре погіршили ситуацію для угруповання військ противника на півдні України та викликали «істеричну» реакцію воєнно-політичного керівництва РФ.

Після цього окупанти посилили охорону мосту через Керченську протоку. Також у зв’язку з пошкодженнями рух через міст уповільнено.

За даними розвідки, у Кремлі вимагали будь-що убезпечити об’єкт, який є критично важливим для воєнної логістики російської окупаційної армії.

Тим часом начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що українські сили продовжать заходи зі знищення російських окупантів в Криму.

Нагадаємо, що видання CNN опублікували ексклюзивні кадри, на яких зафіксовано момент використання експериментального морського безпілотника «Морський малюк» (Sea Baby) для атаки на Керченський міст.

Дивитись повну версію