Жителі будинку на Адміральській у Миколаєві, куди влучила російська ракета, замовили техобстеження будівлі — раніше її хотіли знести

Жителі триповерхового будинку по вулиці Адміральській 32, в який влучила російська ракета, замовили технічне обстеження будівлі. Таким чином вони зʼясвовуватимуть, чи придатний будинок для життя. 

Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради Ігор Набатов в ефірі телеканалу МАРТ.  

— Цей будинок певною мірою є унікальним у Миколаєві, тому що мешканці цього будинку самостійно вирішили замовити технічне обстеження. А саме це відповідає на питання: чи можна далі експлуатувати будинок і якщо так, то що для цього потрібно зробити. Тому що на прикладі Крилова 54 та Погранична 43, саме в межах технічних обстежень зроблено висновки, що є необхідність демонтажу під'їздів, — пояснив він. 

Нагадаємо, що російська ракета влучила в будинок по вулиці Адміральській 32 в ніч проти 20 липня. Пошукові роботи тривали майже добу. Внаслідок атаки загинуло літнє подружжя. Ще 19 осіб – постраждали, серед них пʼять дітей.

Пізніше стало відомо, що триповерхову будівлю планують повністю знести. Однак для цього потрібно отримати дозвіл на знесення від усіх мешканців.

Дивитись повну версію