Осушення Каховського водосховища може посилити тенденції опустелювання півдня України

21:32, 05 вересня, 2023

Після обміління Каховського водосховища внаслідок підриву росіянами греблі Каховської ГЕС з’явилась загроза опустелювання півдня України, що матиме вплив на глобальну продовольчу систему.

Про це на брифінгу у Military Media Center повідомив представник Управління екологічної безпеки та протимінної діяльності  Міністерства оборони України майор Владислав Дудар.

Він нагадав, що водосховище зберігало 94% води, яка живила 30 меліоративних систем Херсонської області, 74% меліоративних систем Запорізької та 30% — Дніпропетровської областей.  Зазначається, що відсутність сталого водопостачання, яке забезпечувалось водосховищем, негативно впливатиме на екологію півдня. Також це негативно вплине на вплине на ведення сільського господарства.

Раніше повідомлялося, що дно колишнього Каховського водосховища, котре залишилось без води, засіяли різними травами.

Як відомо, Україна має намір відбудувати Каховську ГЕС, яку підірвали російські окупанти. 18 липня уряд схвали експериментальний проект відновлення.

За словами гендиректора «Укргідроенерго» Ігоря Сироти, на відбудову Каховської ГЕС після її деокупації знадобиться шість років. Станцію планують зробити більш потужною.

21:32, 05 вересня, 2023
View full version