Нардеп Чорноморов очікує реакції губернатора Кіма та УСБУ на «захоплення влади» в Южноукраїнську

Народний депутат Артем Чорноморов закликав адміністративну владу Миколаївської області спільно зі Службою безпеки України звернути увагу на дії депутатів Южноукраїнської міськради, стосовно тимчасово виконуючого обов’язки міського голови Олександра Акуленка.

У коментарі «НикВести» він заявив, що вважає намагання депутатів скинути Олександра Акуленка з посади — спробою захопити владу у місті.

— Це — захоплення влади... Мало того, на це повинна відреагувати влада області, не політична, а адміністративна. І на це повинна відреагувати Служба безпеки України. Тому що, під час воєнного часу депутати проросійської партії «ОПЗЖ» спровокували стратегічне захоплення міста, — заявив нардеп.

Нагадаємо, депутати Южноукраїнської міськради проголосували за звільнення секретаря міської ради Олександра Акуленка («Слуга народу»).

На заміну «слузі народу» в Южноукраїнську депутати обрали нового секретаря від «Пропозиції» Дениса Кравченка.

На засіданні були присутні 21 депутат («ОПЗЖ», «ЄС», «Сила людей», «Пропозиція»). За інформацією «НикВести» більшість з них має відношення або безпосередньо працює на Південноукраїнській АЕС.

Народний депутат Артем Чорноморов вважає рішення, прийняте на сесії Южноукраїнської міськради, про припинення повноважень тимчасово виконуючого обов’язки міського голови Олександра Акуленка, не дійсним.

Він також назвав причини рішення депутатів відсторонити від посади виконуючого обов’язки мера Южноукраїнська Олександра Акуленка. 

За його словами, таким чином депутати-атомники намагаються компенсувати борг комунального підприємства «ТВКГ» перед атомною станцією за рахунок міського бюджету.

Дивитись повну версію