За добу надзвичайники загасили 25 пожеж на Миколаївщині: горіли чагарники, суха трава та сміття

На Миколаївщині за добу загасили 25 пожеж на відкритих територіях.

Про це  повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Миколаївській області.

Горіли суха трава, чагарники, сміття та очерет на відкритих територіях Вознесенського (3 пожежі), Миколаївського (10 пожеж), Баштанського (4 пожежі), Первомайського (4 пожежі) районах області та у самому місті Миколаєві (3 пожежі).

Усі виклики відпрацювали підрозділи ДСНС. Всього до гасіння залучалось 26 одиниць спецтехніки та 96 чоловік особового складу ДСНС.

«Також на ліквідаціях займань працювали вогнеборці місцевих пожежних охорон Первомайське, Бузьке, Олександрівка, Синюхин Брід та державної пожежної команди Шевченкове. Для підвозу води задіювались водовозки та трактор з ковшем ЖКП «Калинівка». Додатково на місцях працювали співробітники правоохоронних органів», — зазначили надзвичайники. 

Загальна площа, яку пройшов вогонь склала понад 25 га. В переважній частині вогневих випадків причинами займання слугували необережне поводження з вогнем та підпали.

Нагадаємо, на полі біля села Грейгове Миколаївського району Миколаївської області понад годину горіла суха стерня від зібраного врожаю. Екологічні збитки оцінили у 221,5 тисячі гривень.

Дивитись повну версію