Порятунок пухнастого: миколаївські кінологи-нацгвардійці вчаться надавати першу допомогу собакам

Нацгвардійці-кінологи з Миколаєва пройшли курс із надання першої ветеринарно-медичної допомоги службовим собакам.

На тренуваннях бійці вчилися швидко перев'язувати голови, лапи та накладати собаку у разі поранення під час обстрілу чи надзвичайної події, повідомили у Національній гвардії України.

Як розповіли у відомстві, чотирилапі захисники допомагають у пошуку постраждалих під завалами, беруть участь у розмінуванні, патрулюють вулиці та несуть службу на блокпостах.

Собак залучають до перевірки людей та транспорту на наявність вибухонебезпечних речовин та заборонених предметів.

При виконанні службово-бойових завдань собака може порізати лапи та тіло, отримати опіки чи поранення від вибухів чи куль.

— Собака – це наш бойовий товариш, він вірний помічник, суперслух та супернюх. З початком повномасштабного вторгнення завдань стало набагато більше, вони стали складнішими та небезпечнішими. Саме тому наше завдання докласти максимальних зусиль для порятунку життя свого пухнастого товариша, з яким пліч-о-пліч щодня, – зазначив гвардієць кінолог Володимир.

На тренуваннях бійці 19 Миколаївського полку охорони громадського порядку НГУ виконали вправи з керівництва «Рекомендації з тактичної бойової допомоги собакам» від спеціалізованої групи К9 Комітету з надання допомоги пораненим у бойових діях армії США.

Нагадаємо, що співробітники миколаївського КП «Центр захисту тварин» врятували понад 100 собак та 30 котів, які опинилися в зоні стихійного лиха, спричиненого підривом греблі Каховської ГЕС.

 

Дивитись повну версію