Зеленський наступного тижня приїде у Вашингтон і виступить у Капітолії, — WP

Володимир Зеленський має намір відвідати Вашингтон наступного тижня після зустрічі світових лідерів на Генеральній Асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Про це повідомляє The Washington Post.

Візит Зеленського був узгоджений з адміністрацією Байдена, щоб змусити Конгрес надати Україні додаткову допомогу в розмірі 24 мільярда доларів.

Візит президента України на Капітолійський пагорб попередньо запланований на наступний четвер, 21 вересня. 

Як відомо, це буде другий візит Зеленського до Вашингтона з початку повномасштабної війни. Перша поїздка була наприкінці минулого року.

Нагадаємо, Україна найближчим часом отримає грантові 1,25 мільярда доларів від Сполучених Штатів для підтримки державних видатків, щоб забезпечити стійке держуправління.

Раніше повідомлялося, що Пентагон створює нову команду в Україні для моніторингу американської допомоги Києву у сфері безпеки, оскільки все більше республіканських законодавців закликають посилити нагляд за тим, як використовуються кошти.

Як відомо, Сполучені Штати в попередніх пакетах військової допомоги надали Україні протирадіолокаційні ракети

Раніше, 7 липня, США оголосили про передачу Україні касетних боєприпасів. За декілька днів, 13 липня, боєприпаси вже були доставлені в Україну.

Крім того, 18 серпня, Сполучені Штати Америки продовжили дію тимчасового захисту для українських біженців на 18 місяців – до 19 квітня 2025 року.

Дивитись повну версію