У Міноборони запевняють, що дефіциту зимової форми для військових не буде

Згідно з даними підрозділів забезпечення ЗСУ, дефіциту зимової форми для українських захисників не буде.

Як передає Укрінформ, про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, відповідаючи на питання щодо забезпечення військових зимовою формою.

— Станом на зараз підрозділи, які займаються забезпеченням тиловим, і якщо ми зараз говоримо про форму, звітують, що забезпечення є. Я нагадаю, що форма не змінюється щороку, вона має певний термін використання, тому це не означає, що щоосені, щовесни вся мільйонна армія буде потребувати форму. Ні. В когось вона вже вийшла з термінів і потрібно замінювати, а в когось вона ще залишається у використанні і термін експлуатації ще не сплив. Але станом на зараз, за нашими даними, як звітують підрозділи забезпечення, дефіциту не буде, — запевнила Ганна Маляр.

Раніше журналісти виявили, як Міністерство оборони закупило у Туреччині літню форму, але в Україну вона вже приїхала у документах як «зимова форма» і за втричі дорожчою ціною. Пізніше виявилося, що до закупівлі літніх курток для ЗСУ, які перетворилися на «зимові» та подорожчали втричі, причетний племінник нардепа від «Слуги народу» Геннадія Касая.

Дивитись повну версію