«Миколаївводоканал» на 90% готовий до відключень електроенергії, — директор підприємства

Комунальне підприємство «Миколаївводоканал» сьогодні на 90% готове до важкого зимового періоду з ймовірними відключеннями електроенергії.

Про це повідомив директор підприємства Борис Дуденко, передає кореспондент «НикВести».

За його словами у «Миколаївводоканалу» достатня кількість генераторів, щоб забезпечити роботу підприємства у випадку екстрених ситуацій в енергетичному секторі країни.

Єдиною невирішеною проблемою, за даними Бориса Дуденко, залишається неможливість підключити генератор до насосної станції.

— Це мегаватний генератор, який на жаль ми сьогодні не можемо підключити, тому що його характеристии не підходять до насосів, які у нас вже працюють. Але там вже є проект, і ми зараз з донорами пропрацьовуємо саме фінансування цього проекту, — сказав він.

Сума його реалізації, за словами директора комунального підприємства, близько 13 мільйонів гривень. Він наголосив, що своїми силами «Миколаївводоканал» не впорається з підключенням генератора, однак перемовини з донорами тривають ще з літа. Борис Дуденко сподівається, що до періоду ймовірних відключень проект реалізують і підприємство буде на 100% готове до роботи у зимовий період.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для забезпечення Миколаєва водою взимку місу необхідне резервне водосховище.

Так, очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім анонсував відновлення роботи Жовтневого водосховища.

Згодом директор «Миколаївводоканалу» Борис Дуденко розповів, що на відновлення Жовтневого водосховища Миколаєву необхідно близько 300 мільйонів гривень.

Як відомо, ще у 2020 році у коментарі «НикВести» директор комунального підприємства Борис Дуденко розповів, що реконструкція та обслуговування Жовтневого водосховища обійдеться бюджету Миколаєва в кілька сотень мільйонів гривень і може спричинити зростання тарифу на водопостачання для городян.

Ще раніше, депутат Миколаївської міської ради, голова фракції «Європейська солідарність» Олена Кисельова вважає, що комунальному підприємству «Миколаївводоканал» слід серйозно зайнятися вирішенням проблеми із запасами води та відновити роботу Жовтневого водосховища.

Зазначимо, що у 2016 році депутат Лариса Веселовська опублікувала на сайті Миколаївської міської ради петицію щодо необхідності відновлення водосховища.

У 2016 році в мережі було опубліковано відео пересохлого «Жовтневого моря», зняте з висоти пташиного польоту квадрокоптером.

А у 2018 році телеканал «Інтер» зняв сюжет про Жовтневе водосховище, територія якого припинилася у стихійне звалище.

Дивитись повну версію