На тимчасово окупованій території Донеччини запровадили комендантську годину

23:32, 24 вересня, 2023

На тимчасово окупованій території Донеччини запровадили комендантську годину, заборонили масові зібрання та дозволили військовим керуватися російським законом про воєнний стан.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Сьогодні, 24 вересня, ватажок «ДНР» Денис Пушилін підписав постанову, згідно з якою на тимчасово окупованій території Донеччини запровадили комендантську годину, заборонили масові зібрання та дозволили військовим керуватися російським законом про воєнний стан.

«Гауляйтер Пушилін відсвяткував своє незаконне призначення введенням офіційної цензури з повним контролем ФСБ інтернет-трафіку та комендантської години на території всієї окупованої частини Донецької області», — пише Петро Андрющенко.

Він також зауважив, що одночасно із введенням заборони на перебування на вулиці у нічний час офіційно заборонено будь-які прояви громадської непокори.

В документі окупантів йдеться про заборону перебувати на вулиці з 23:00 до 04:00. З масових заходів дозволені лише ті, які узгоджені із так званим оперативним штабом з реагування на воєнні загрози.

Нагадаємо, звільнення Кліщіївки та Андріївки наблизило українські війська до одного з основних шляхів постачання до Бахмута з півдня.

Нагадаємо, 15 вересня стало відомо, що Сили оборони України на Бахмутському напрямку під час штурмових дій звільнили село Андріївка Донецької област. 

Нагадаємо, раніше бійці Сил оборони України звільнили селище Урожайне, що знаходиться неподалік від Старомайорського Донецької області.

Перед тим, українські військовослужбовці повернули під контроль України село Рівнопіль Донецької області. Населений пункт розташований на стику Донецької та Запорізької областей.

23:32, 24 вересня, 2023
View full version