У Галицинівській громаді Миколаївщини відкрили мобільну амбулаторію

У Галицинівській громаді, 29 вересня, ввели в експлуатацію новозведену мобільну амбулаторію, споруджену за підтримки Морської агенції «Marlow Navigation Ukraine» та організації благодійного фонду «Ранок Відродження».

Про це повідомила Миколаївська ОВА.

За словами начальник управління охорони здоровʼя Миколаївської ОВА Максима Безносенка, зведена амбулаторія є тимчасовою альтернативою для забезпечення якісними медичними послугами жителів одного із населених пунктів Галицинівської громади.  

«Не чекаючи закінчення війни, ми відновлюємо регіон вже сьогодні. Згодом, ми обов’язково збудуємо лікарні та амбулаторії відповідно до встановлених норм та вимог, як це й повинно бути. Проте ми не можемо залишити жителів села без належної медичної допомоги. Дякую всім, хто долучився до реалізації цього проєкту та розвитку громади», — сказав Максим Безносенко.

Також він наголосив на тому, що мобільність даного медичного закладу, у разі потреби, дозволить перемістити його в будь-яке інше місце.

Нагадаємо, що у минулому році медичний заклад Галицинівської громади було знищено Російською Федерацією.

Як повідомляли ще у травні цього року, місцева влада разом із Миколаївською ОВА та РДА вже працюють над відновленням об’єктів критичної інфраструктури Галицинівської громади.

Дивитись повну версію