У Миколаєві суд відправив під арешт херсонця, який підозрюється у держраді

14:57, 02 жовтня, 2023

Херсонця, який підозрюється у державній зраді, суддя Центрального району Миколаєва відправив під арешт, без права вносити заставу.

Як повідомляють у суді, 58-річний підозрюваний у Telegram пересилав представнику держави-агресора інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів ЗС України на території Херсону. Після цього у вказані місця наносились артилерійські та ракетні удари.

Також  чоловік збирав та передавав інформацію про евакуацію населення на території Херсонської області, результати ворожих обстрілів та про перевезення вантажів із залізничної станції «Херсон».

У судовому засіданні, чоловік зазначав, що просто спілкувався зі знайомим та розповідав про події у Херсоні.

Захисниця просила, з урахуванням віку та стану здоров’я підозрюваного, застосувати до нього запобіжний захід у виді домашнього арешту.

За результатами розгляду, слідчий суддя Іван Дірко ухвалив обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Раніше повідомлялося, що слідча суддя Центрального районного суду Миколаєва Галина Подзігун ухвалила взяти під варту 43-річного херсонця, підозрюваного у колабораціонізмі.

 

14:57, 02 жовтня, 2023
View full version