На деокупованій Миколаївщині за 5 місяців відновили ще один міст довжиною у понад 80 метрів

12:38, 11 жовтня, 2023

У Горохівській громаді Миколаївської області за пʼять місяців відбудували мостовий перехід через річку Інгулець довжиною 84 метри. 

Про це розповіли в Миколаївській ОВА. 

Напрямок є одним з основних маршрутів, який поєднує Миколаївщину й Херсонську область. Відкриття мосту відбулося у вівторок, 10 жовтня.

Його відновлення стало можливим за співпраці з United24.

«Це вже гарна традиція зустрічатися на Миколаївщині та відкривати мости. Дякую військовослужбовцям за роботу у нашому регіоні у такий короткий термін, це рекорд. Вдячний United24 та АВТ «Баварія» за підтримку. Зведення цього мосту не тільки покращило сполучення між громадами, а й створило альтернативний шлях дорогам державного значення», — сказав присутній під час відкриття голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. 

Генеральний директор АВТ «Баварія Україна» Ерік Бернінг, який є донором United24 підкреслив, що сміливість українців надихає партнерів надавати ще більшу допомогу у відбудові зруйнованої інфраструктури.

Нагадаємо, в серпні на Миколаївщині дорожники почали відбудовувати зруйнований міст через залізницю на дорозі Калинівка — Снігурівка.

У Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури зазначили, що загалом у Миколаївській області зруйновано 6 мостів. У 2023 році планують капітально відремонтувати два мости біля деокупованої Снігурівки на Миколаївщині. Вартість робіт складає 300 мільйонів 792 тисячі 500 гривень. 

12:38, 11 жовтня, 2023
View full version