«Розвивайте критичне мислення і не читайте лише заголовки», — Сєнкевич відповів на хейт щодо ремонту пам’ятника Святому Миколаю

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич відповів на критику містян після його заяви про ремонт пам’ятника Святому Миколаю в Каштановому сквері.

У своєму телеграм-каналі він розмістив відео, на якому закликав людей перестати читати новини з анонімних телеграм-каналі, які спотворюють інформацію.

Нагадаємо, що міський голова нещодавно запропонував привести пам’ятник в належний вигляд. В коментарі під дописом мера та в анонімних телеграм-каналах деякі обурилися діям влади, стверджуючи, що будь-які роботи з реконструкції, на які потрібно виділяти кошти під час війни, недоцільні.

В свою чергу, Олександр Сєнкевич порадив детальніше читати і аналізувати інформацію, яку жителі Миколаєва споживають в ЗМІ, зокрема, в каналах, які публікують фейки та хибну інформацію.

— В наших анонімних телеграм-каналах одразу полився бруд: «Сєнкевич запланував відремонтувати капітально пам’ятник». Те, що вони розміщують відео без посилання на мій телеграм-канал, то хай йому грець. Те, що боти почали розкручувати тему «Давайте вставати, піднімати революцію», теж хай йому... Але дивлюсь туди і бачу деяких миколаївців, які підхоплюють хвилю хейту, базово не подивившись це відео. Давайте розвивати в собі критичне мислення. Не читайте лише заголовки, елементарно подивіться відео, не розганяйте зраду, бо насправді є велика кількість людей, які приймають рішення, окрім мене. І це рішення залежить від того, що потрібно сьогодні миколаївцям, тому розвивайте критичне мислення і не читайте лише заголовки, бо вони викривлюють тексти, читайте новини, аналізуйте, задавайте питання. Не будемо біомасою з Росії, — сказав мер.

«НикВести» неодноразово повідомляли про те, що пам'ятник Святому Миколаю перебуває у гнітючому стані і поступово руйнується.

В 2020 році в мережі опублікували фото пам'ятника, на яких видно, як він покрився тріщинами, оздоблення плитки навколо монумента відвалювалось, а в деяких місцях було зовсім відсутнє.

Нагадаємо, в жовтні 2022 року, аби захистити скульптуру від ймовірних обстрілів росіян, пам’ятник Святому Миколаю обклали мішками з піском. В квітні 2023 комунальники прибрали зі скверу мішки.

Дивитись повну версію