Підготовка до можливих блекаутів: в Миколаєві показали роботу одного з 27 «Пунктів незламності»

14:18, 13 жовтня, 2023

У Миколаєві на базі комунальних установ розгорнули 27 «Пунктів незламності». Сьогодні, 13 жовтня, журналістам показали підготовку одного з них, розташованого на базі прийому людей.

Про це повідомляють «НикВести»

Підготовка «Пунктів незламності» у місті зумовлена можливими обстрілами енергосистеми Миколаївської області військами РФ. На період так званих блекаутів в місті створено 27 пунктів. В ході перевірки одного з них, заступник Миколаївського міського голови Анатолій Петров розповів, що ці пункти призначені для надання допомоги тим, хто потребує тимчасового притулку, особливо у разі негод та складних погодних умов. У них діють чергові люди, готові приймати громадян цілодобово, якщо вони зіткнулися з проблемами вдома або потребують тепла та притулку.

— На сьогодні в Миколаєві розгорнуто та функціонують 27 «Пунктів незламності». В цих пунктах є чергові люди, які можуть приймати цілодобово людей, у яких є проблеми вдома чи їм потрібно обігрів. Ми розгорнули знову «Пункти незламності» на осінньо-зимовий період, тому що ми не знаємо, що може відбуватись у майбутньому, маючи такого сусіда. У нас ще існують шість пунктів на випадок обстрілів. Ми можемо тимчасово переселяти туди людей до вияснення обставин. Також ми підготували 14 мобільних пунктів — це великі намети з обігрівом, на випадок якщо буде великий локдаун, – повідомив Анатолій Петров.  

Деталі щодо розташування «Пунктів незламності» можна знайти на сайті департаменту соціального захисту Миколаївської обласної адміністрації. 

Нагадаємо, з 1 жовтня у Миколаївській області функціонують 402 «Пункти Незламності», які покликані забезпечити потреби населення у випадку екстрених ситуацій внаслідок обстрілів російською армією критичної інфраструктури України.

14:18, 13 жовтня, 2023
View full version