На залізничному вокзалі у Миколаєві почав працювати пункт незламності

7:19, 17 жовтня, 2023
Фото для ілюстрації

На пасажирському залізничному вокзалі у Миколаєві запрацював пункт незламності, де можна погрітися та безкоштовно підзарядити ґаджети.

Про це повідомили в «Укрзалізниці».

Зазначається, що пункти почали роботу на 96 залізничних вокзалах по всій Україні, в тому числі і в Миколаєві.

— Ми заздалегідь розпочали підготовку до зими і вже з жовтня поетапно відкриваємо наші пункти незламності на вокзалах. Тут є все найнеобхідніше, що може знадобитися під час блекауту. Також до населених пунктів, де це буде потрібно, готовий виїхати на допомогу Food train, який ми створили разом з Фондом Говарда Баффета, та забезпечити мешкаців теплою їжею, — сказав голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Такі пункти працюють у Херсоні, Миколаєві, Краматорську, Слов’янську, Києві, Львові та інших населених пунктах, фактично на всіх вокзалах країни.

На території пунктів незламності люди можуть скористатися інтернетом, підключення до якого здійснюється через Starlink. Також ці пункти забезпечені резервним електроживленням.

Нагадаємо, з 1 жовтня у Миколаївській області функціонують 402 «Пункти Незламності», які покликані забезпечити потреби населення у випадку екстрених ситуацій внаслідок обстрілів російською армією критичної інфраструктури України.

27 «Пунктів незламності», розгорнуті на території Миколаєва, вміщують загалом близько 15 тисяч людей.

7:19, 17 жовтня, 2023
View full version