Скорочення можуть торкнутись молодшого персоналу, — Сєнкевич про реформування ЛШМД

18:00, 20 жовтня, 2023

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, коментуючи майбутній процес реформування Лікарні швидкою медичної допомоги, заявив, що звільнення торкнуться молодшого персоналу.

Про це він сказав в коментарі «НикВести».

Мер підкреслив, що реформування медзакладу відбуватиметься виключно за рекомендаціями, наданими Міністерством охорони здоров'я та Національною спілкою здоров'я. Мова йтиме про скорочення ліжко-місць, проте не виключає звільнень представників молодшого персоналу, тобто медсестер чи санітарів.

— Протягом останніх років інші лікарні скорочували ліжко-місця і, власне, з цим медичний персонал. Є постанова. І міністр, і голова НСЗУ, які приїжджали до нас, давали рекомендації. І реформа цього лікувального закладу буде відбуватись виключно з порад чи настанов, які нам надали ці посадові особи. Сьогодні йде мова про скорочення ставок і про зменшення кількості ліжко-місць. Звичайно, це може торкнутись молодшого медичного персоналу і цим повинен займатись керівник підприємства, який має визначити, хто є більш ефективним, хто пенсійного віку і т. д., — сказав Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, в лікарні швидкої медичної допомоги Миколаєва знову скорочують штат співробітників через скорочення фінансування закладу Нацслужбою здоровʼя України. 

Начальниця управління охорони здоров’я Миколаївської міської ради Ірина Шамрай, коментуючи наказ про скорочення ставок лікарів та медсестер у Лікарні швидкої медичнох допомоги (ЛШМД), заявила, що у випадку, якщо під скорочення підпадуть лікарі — їх переведуть на роботу до інших лікувальних закладів Миколаєва.

Після цього в ході сесії Миколаївської міської ради мер Олександр Сєнкевич заявив, що в бюджет Миколаєва до кінця 2023 року закладено кошти на виплату заробітних плат працівникам лікарні швидкої медичної допомоги. 

В свою чергу очільник Миколаївської облради Антон Табунщик розповів, що комісія з перевірки медзакладів, яку він очолює, дійшла висновків щодо незадовільної роботи деяких головних лікарів.

Завідувач хірургічного відділення №2 лікарні швидкої медичної допомоги Ігор Головін на порівнянні двох закладів показав різницю між кількістю пролікованих пацієнтів та заробітною платнею медиків.

31 березня 2023 року було аналогічне скорочення лікарів та медсестер, проте головний лікар Олександр Демʼянов та заступник голови Миколаївської ОВА Юрій Гранатуров стверджували, що воно торкнеться виключно пустих вакансій

Це виявилось неправдою, після чого голова Миколаївської ОВА Віталій Кім виступив з промовою і звинуватив свою команду у тому, що йому «доповіли одне, а вийшло навпаки». Після цього Віталій Кім заявив на сесії міськради Миколаєва, що перед ними поставлено завдання не лише компенсувати втрачений медперсонал, але й знайти нових лікарів, які потрібні Миколаєву. Водночас Юрій Гранатуров заявив, що голова ОВА Віталій Кім має намір знайти державну субвенцію на виплату заробітних плат медикам лікарні швидкої медичної допомоги.

18:00, 20 жовтня, 2023
View full version