Найбільшою проблемою, крім війни, українці вважають корупцію та низькі зарплати, — опитування

Соціологи зʼясували, що найбільшою проблемою України та українців є війна, за нею йдуть корупція та низькі зарплати і пенсії.

Про це свідчать результати соціологічного опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 30 вересня — 13 жовтня.

«Війна, безумовно, є найбільшою проблемою України та українців. Проте якщо запитувати, які проблеми поза війною найбільше турбують українців, то серед зазначеного переліку 63% говорять про корупцію. Друга топ-проблема — низькі зарплати та пенсії. Інші важливі проблеми: високі комунальні тарифи, демографічні ризики та безробіття», — КМІС.

Повідомляється, що у всіх регіонах найбільше респондентів говорять про корупцію та низькі зарплати й пенсії. 

54% опитаних переконані, що боротися з корупцією насамперед мають нові антикорупційні органи, створені після 2014 року. Водночас досить багато респондентів також говорять про президента та Офіс президента (43%) і умовно «старі» правоохоронні органи, як-от поліція, СБУ, прокуратура. 

Проактивної діяльності від нової антикорупційної інфраструктури очікують мешканці усіх регіонів.

Нагадаємо, що абсолютна більшість українців вважають, що національні вибори варто проводити після закінчення війни, нині вони не на часі.

Дивитись повну версію