У Європарламенті зібрали голоси за позбавлення Угорщини права голосу в Раді ЄС

6:21, 13 січня, 2024
Депутат Європейського парламенту від Фінляндії Петрі СарвамааДепутат Європейського парламенту від Фінляндії Петрі Сарвамаа

Депутат Європейського парламенту від Фінляндії Петрі Сарвамаа зібрав необхідні 120 підписів під петицією щодо позбавлення Угорщини права голосу у Раді Євросоюзу.

Відповідне повідомлення політик опублікував у X (Twitter).

«Підписи зібрані! Ми на крок ближче до позбавлення Орбана права голосу. Відгуки були сильними, дякую всім, хто підтримав цю історичну петицію», — написав депутат, та додав, що документ підтримали представники різних партій та держав.

Петрі Сарвамаа зазначив, що тепер потрібно якнайшвидше оцінити остаточну загальну підтримку петиції на пленарному засіданні.

«Це може статися вже наступного тижня, оскільки тоді парламент голосуватиме щодо резолюції, що стосується конкретно Угорщини», — повідомив він.

Депутат запропонував застосувати проти Угорщини процедуру, передбачену частиною 2 статті 7 Договору про ЄС. Йдеться про можливість призупинити певні права, включаючи голос у Раді ЄС щодо держави, яка систематично порушувала цінності Євросоюзу.

Раніше європейські чиновники повідомляли, що Європейська комісія готова піти на поступки деяким вимогам Угорщини, щоб забезпечити Україні пакет підтримки в розмірі 50 мільярдів євро.

6:21, 13 січня, 2024
View full version