На вулиці Нікольській у Миколаєві водіям заборонили паркуватись поза заїзних «кишень», — рішення виконкому

14:40, 24 січня, 2024

Миколаївським водіям заборонили паркувати транспортні засоби поза спеціально облаштованих «кишень» на вулиці Нікольській.

Відповідне рішення було ухвалене сьогодні, 24 січня, в ході засідання виконавчого комітету Миколаївської міськради, пишуть «НикВести».

Причиною такого рішення стало хаотичне паркування, зокрема, на проїзній частині дороги, на даній вулиці, розповів заступник начальника управління транспорту мерії Олег Кукса. 

 — Рух транспортних засобів обмежений, здійснюється в одну смугу руху, так як власники транспортних засобів хаотично встановлюють транспортні засоби на проїжджій частині. Пропонується визначення зупинки транспорту в заїзних «кишенях» паралельно проїзній частині, а поза «кишенями» зупинки заборонити, — розповів чиновник.

Він також додав, що керівникам підприємств, навпроти яких облаштовані «кишені», управління надіслало листи щодо приведення їх до відповідності, згідно норм ДБН.

В ході обговорення мер Олександр Сєнкевич уточнив, чому даним питанням займається управління транспорту, а не поліція, на що Олег Кукса відповів, що рішення має ухвалити саме виконавчий комітет. 

Варто зазначити, про які саме ділянки вулиці, що обмеженні відтепер для паркування, в управлінні не вказали.

Речник патрульної поліції Миколаївщини Віталій Душко у коментарі «НикВести» розповів, що правоохоронці з даною проблемою до управління не звертались, проте додав, що по даній вулиці дійсно часто виникають затори. 

Він додав, що саме власник ділянки має вносити зміни, однак проєкт необхідно погодити з правоохоронцями.

— Я звʼязався з начальником нашим УБДР, на даний час немає проєкту погодженого по цій ділянці, ми не можемо вказати, що це за ділянка. На скільки мені відомо, по цій ділянці були і скарги, що по Нікольській дуже великі затори. Є власник вулично-шляхової мережі саме цієї ділянки, і тільки він може вносити якісь зміни. Кармани, знаки, тобто це вирішує власник. Але власник розробляє проєкт по безпеці дорожнього руху на даній ділянці і далі погоджує його з підрозділом Національної поліції, в даному випадку — з нашим відділом безпеки дорожнього руху. Вони дивляться, якщо все правильно, проєкт погоджується, якщо ні — він дороблюється чи скасовується, — сказав він.

Нагадаємо, в листопаді 2023 року міська влада заявила, що в Миколаєві облаштують платні парковки. Конкретні місця і де саме вони будуть облаштовані, поки невідомо, але точок паркінгу буде близько 25.

14:40, 24 січня, 2024
View full version