Житель Миколаївщини сплатить 3 тисячі гривень штрафу за спалювання сухостою

Житель Миколаївщини сплатить 3 тисячі гривень штрафу за спалювання сухостою. Фото: Державна екологічна інспекціяЖитель Миколаївщини сплатить 3 тисячі гривень штрафу за спалювання сухостою. Фото: Державна екоінспекція

На території Мішково-Погорілівської сільської громади Миколаївщини місцевий мешканець спалював сухостій.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу.

Зазначається, що чоловіка притягнуто до адміністративної відповідальності за статею 77-1 частини 1 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Самовільне спалювання рослинності або її залишків». Його оштрафували на 3060 гривень.

«Навіть великі штрафи не зупиняють окремих громадян в їх бажанні позбутися рештків рослинності шляхом спалювання на відкритій території, замість того, щоб вибрати інші способи, безпечніші для природи та людей», — йдеться в повідомленні.

В інспекції закликали громадян «виявляти свідомість та не порушувати право інших осіб на безпечне для життя та здоровʼя навколишнє середовище», а органи місцевого самоврядування посилити інформаційно-розʼяснювальну роботу серед населення щодо наявних способів утилізації рослинних решток на територіях своїх громад.

Нагадаємо, жителя Миколаївщини притягнули до відповідальності за спалювання сухої трави на території садового товариства.

Дивитись повну версію