Уряд ініціює створення військового ліцею на Миколаївщині

Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Фото: АрміяInformВолинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Фото: АрміяInform

У Миколаївській області на базі Горохівської філії Надбузького професійного аграрного ліцею може відкритися військовий ліцей.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль.

Він зазначив, що держава прагне створити розгалужену мережу військових ліцеїв. У кожній області повинен бути щонайменше один такий заклад.

«Ініціюємо заснування військового ліцею і на Миколаївщині. Зокрема, Міністерству оборони доручено розглянути можливість створення закладу на базі Горохівської філії Надбузького професійного аграрного ліцею», — написав він.

Також Денис Шмигаль додав, що на Миколаївщині для роботи військового ліцею є педагогічні кадри і є запит від молоді.

«Тому будемо працювати в цьому напрямку», — додав він.

Раніше повідомлялося, що Кабмін дозволив відраховувати з університетів студентів-чоловіків, яких було визнано придатними до військової служби, але вони відмовляються проходити базову загальновійськову підготовку.

Нагадаємо, що у лютому 2024 року повідомлялося про плани запустити по Україні ще три ліцеї військово-патріотичного спрямування.

Також нагадаємо, що у липні 2023 року уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь запропонував повернутися до обговорення питання створення військового ліцею у Миколаєві.

Дивитись повну версію