Погрожував зґвалтуванням: військового РФ судитимуть за катування мешканців під час окупації Снігурівки

Військовий РФ, якого судитимуть за катування мешканців Снігурівки, фото: Миколаївська обласна прокуратураВійськовий РФ, якого судитимуть за катування мешканців Снігурівки, фото: Миколаївська обласна прокуратура

Російського військового судитимуть за ув’язнення, побиття, погрозу зґвалтування та приниження місцевих мешканців колишньої тимчасово окупованої Снігурівки Миколаївської області.

Як повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі, правоохоронці направили до суду обвинувальний акт щодо 34-річного командира відділення 2-го розвідувального взводу 1-ї розвідувальної роти 205-ї окремої мотострілецької козачої бригади РФ за фактом порушення законів і звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (частина 2 статті 28 та частина 1 статті 438 КК України).

Російський військовий вчиняв злочини у червні, вересні та жовтні 2022 року в селах Баштанського району, які на той час були тимчасово окупованими, повідомили у Поліції Миколаївської області.

За даними слідства, він ув’язнив чотирьох місцевих мешканців, яких катував та бив. Одному з потерпілих погрожував зґвалтуванням, щоб отримати відомості про колишніх учасників АТО (ООС) та фактів їхньої взаємодії з ЗСУ. Військовому РФ загрожує до 12 років ув’язнення.

Нагадаємо, ще одному російському військовому загрожує до дванадцяти років позбавлення волі за катування місцевих мешканців під час окупації Снігурівки Миколаївської області.

Дивитись повну версію