Компанія Маска Neuralink вдруге вживила чип в мозок людини

Компанія Ілона Маска Neuralink, яка розробляє мозкові чипи. Фото RautersКомпанія Ілона Маска Neuralink, яка розробляє мозкові чипи. Фото Reuters

Neuralink, компанія, що належить американському мільярдеру Ілону Маску, вдруге імплантувала пристрій у мозок людини.

Про це Ілон Маск сказав в подкасті Лекса Фрідмана, як повідомляє Reuters.

Neuralink успішно встановила свій імплантат, який дозволяє паралізованим пацієнтам керувати цифровими пристроями лише силою думки.

«Не хочу наврочити, але, здається, з другим імплантатом усе минуло надзвичайно добре. Тут багато сигналу, багато електродів. Він працює дуже добре», — зазначив Маск.

Маск не уточнив дату проведення операції з імплантації другого пристрою, але зазначив, що цього року його компанія планує встановити імплантати ще вісьмом пацієнтам.

На даний момент Neuralink проводить тестування свого пристрою, призначеного для допомоги людям з травмами спинного мозку. За даними Reuters, перший пацієнт з імплантатом зміг грати у відеоігри, переглядати веб-сторінки, писати в соціальних мережах та переміщати курсор на ноутбуці.

Нагадаємо, у травні 2023 року компанія Ілона Маска Neuralink, яка розробляє мозкові чипи, отримала схвалення від Управління з контролю за продуктами й ліками США (FDA) на проведення тестів на людях.

Дивитись повну версію