Суд зобов’язав Миколаївську облраду та фтизіопульмонологічний центр відремонтувати укриття

Миколаївський регіональний фтизіопульмонологічний центр. Фото: СуспільнеМиколаївський регіональний фтизіопульмонологічний центр. Фото: Суспільне

Суд за позовом прокуратури зобов’язав Миколаївську облраду та регіональний фтизіопульмонологічний центр привести у належний стан укриття в лікарні, розраховане на 300 людей.

Про це повідомили в Миколаївській обласній прокуратурі.

Зазначається, що протирадіаційне укриття, котре знаходиться у лікарні, має площу 252,7 квадратних метрів та розраховане на близько 300 людей.

«Установлено, що, вбудоване в будівлю лікувального закладу,  перебуває в неналежному технічному стані, що створює небезпеку для життя та здоров’я як пацієнтів та лікувального складу установи, так і мешканців населеного пункту, де розміщено центр. При цьому ні власник, ні балансоутримувач установи, всупереч вимогам законодавства щодо забезпечення безпеки населення громади,  заходів щодо ремонту не вживають», — йдеться у повідомленні.

Наразі виконання рішення суду перебуває під контролем Миколаївської окружної прокуратури.              

Раніше Миколаївський окружний адміністративний суд задовольнив позови Вознесенської окружної прокуратури до двох сільських рад району щодо ремонту укриттів.

Дивитись повну версію