У «Миколаївоблтеплоенерго» підрахували, що модернізація систем дозволяє їм економити ₴14 млн у сезон

Проведені заходи з енергозбереження. Фото: «Миколаївоблтеплоенерго»Проведені заходи з енергозбереження. Фото: «Миколаївоблтеплоенерго»

Проведені заходи з енергозбереження дозволяють «Миколаївоблтеплоенерго» щосезону економити понад 15% спожитої електроенергії, що складає 14 мільйонів гривень.

У «Миколаївоблтеплоенерго» підрахували, що завдяки модернізації удалося в опалювальному сезоні 2023-2024 роки зекономити близько 1,8 мільйона кіловат електроенергії у порівнянні з попередніми роками. Економія склала 15% електроенергії, яка загалом споживається підприємством.

«У грошовому виразі економія склала понад 14 мільйонів гривень, і ця сума щороку лише зростатиме, адже електроенергія для юридичних споживачів дорожчатиме», — додали на КП.

Також там додали, що завдяки модернізації обладнання котельні споживають на 15% менше електроенергії, економлячи власні кошти, та скорочуючи загальне споживання ресурсів.

«Це нам вдалося реалізувати, зокрема, завдяки допомозі данського уряду місту Миколаєву та наданому обладнанню», — пояснює директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов.

Вказується, що на комунальному підприємстві минулоріч напередодні опалювального періоду встановили на 30 об’єктах теплопостачання 13 підживлювальних станцій та 44 мережеві насоси з частотними перетворювачами, з яких 12 закуплені «Миколаївоблтеплоенерго» за власні кошти.

Нагадаємо, що миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич доповів голові правління НАК «Нафтогаз України» Олексію Чернишову, як місто готується до старту опалювального сезону.

Дивитись повну версію