• четвер

    19 вересня, 2024

  • 16.2°
    Ясне небо

    Миколаїв

  • 19 вересня , 2024 вересня

  • Миколаїв • 16.2° Ясне небо

Вадим Петриченко

Вадим Петриченко

бизнес-консультант

Трилисник

Ні, йдеться не про якусь там рослину, може хто й знає, про яку конкретно. Ця я захотів одним махом написати три листи. І написав.

Зрозуміло, більше не для тих, кому формально писав, а для тих, хто має інтерес до роботи нашої міської ради. І поділяє пропозиції, що наведені в рамках проекту "Мої депутатські комісії".

Ні, не просто поділяє, а готовий працювати на їх реалізацію.

Бо поділяє, звісно, багато хто, а от долучаються до тої роботи набагато менше. Ну то таке, давайте до справи.

1. Про контакт виборця з депутатськими комісіями 

Головам депутатських комісій п.п.

О.Малікіну, О.Бернацькому, О.Рєпіну,

В.Євтушенко, І.Концевому, С.Мотузу

Секретарям депутатських комісій п.п.

Н.Горбенко, А.Яковлеву, О.Солтис,

В.Садикову, О.Грипас

Керівникам міських організацій партій 

Відродження і Демальянс

п. А.Ільюку, п.  Є.Матейчук

Шановні пані і панове,

дозвольте звернути вашу увагу на ініціативу "Мої депутатські комісії", що має на меті певні заходи інформаційного характеру, спрямовані на підвищення ефективності роботи депутатських комісій, покращення їх контакту з виборцем.

Концепція проекту сформована лише в загальному вигляді, вона готова до того, щоб врахувати ваші пропозиції, побажання кожної окремої комісії з конкретних аспектів можливого співробітництва.

Чи вважаєте ви за можливе такі пропозиції зробити і долучитись до участі в проекті?

З повагою В.Петриченко

2. Про розподіл роботи між депутатами

Голові депутатської комісії

п. О.Малікіну

Шановний пане Олександре.

З великим подивом побачив я рішення про розподіл чисельності депутатського корпусу між окремими комісіями. Мені воно видається дуже несправедливим, таким, що наражає на перевантаження одних і сприяє недовантаженню інших депутатів. Жодної аргументації на таке рішення, а також відомостей про його авторів я в пресі та на офіційному сайті  міськради не знайшов, тому хочу звернутись до Вас з двома проханнями.

По-перше, я прошу оприлюднити аргументацію на користь саме такого розподілу і прізвища депутатів, що таку пропозицію внесли чи аргументували.

По-друге, я пропоную додати до Регламенту роботи ради (Стаття 16) наступний пункт:

4. Чисельність депутатів в постійних комісіях має бути приблизно рівною, що забезпечує приділення належної і рівної уваги депутатів до всіх питань, віднесених до компетенції Ради.

З повагою В.Петриченко

3. Про програми

Голові депутатської комісії

п. О.Малікіну

Шановний пане Олександре

1.4.2015 я звернувся до голови депутатської комісії Миколаївської міської ради п. В.Худякова з пропозицією внесення змін в текст Міського статуту. На жаль, ані відповіді, ані аргументації щодо небажаності пропонованих змін я не отримав. Щиро сподіваючись на те, що нове скликання ради бере на озброєння нові методи спілкування з виборцем, я повторюю свою пропозицію і адресую її вже Вам.

З повагою В.Петриченко

4. А навіщо так складно?

Дійсно, що, не можна було тим адресатам в Фейсбуці написати? Чи поштою, можна електронною.

Маю досвід. Не відповідають. Тому й кажу, що адресуюсь не стільки адресатам, скільки освіченим городянам, яким та політика без політики набридла і вони хочуть – і цілком можуть - ситуацію змінити. 

Чому я кажу, що в нас політика без політики? Бо як почитати книжки про те, що таке справжня політика, то нема жодного сумніву, що то вкрай потрібна і навіть життєво необхідна сфера суспільного життя. Але то справжня політика, українська ж до такого визначення ще суттєво не дотягує. І не через недолугість політиків, на яку всі так звикли кивати, а через тотальну пасивність виборця, що абсолютно, жодного руху не хоче зробити, аби тих політиків посунути до відповідальності і нормальної управлінської роботи – аналізу, підготовки пропозицій, їх обговоренню. Це все зробити не просто, але можна. Як поставити собі, саме собі, а не комусь, таку мету.

ПС

А посилання на цей текст я секретаріату ради, звісно, спрямував. На таку адресу: sov@nikgor.mk.ua Ну, звісно, і в Фейсбуці написав, з ким є особистий контакт. Відповіді чекаємо місяць. Такі вимоги законодавства.