На Миколаївводоканалі порахували, що витратили 9 мільйонів гривень на нові матеріали

Труби з системи водопостачання в Миколаєві, фото Миколаївводоканалу

З початку року комунальне підприємство «Миколаївводоканал» витратило понад дев’ять мільйонів гривень на нові матеріали, щоб забезпечити миколаївців водою.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

«Майже пів року миколаївці централізовано отримують не придатну для вживання воду. Ця рідина приносить багато клопоту як містянам, так і постачальнику. Солона та жорстка вона швидко руйнує всі мережі. Проте, на жаль, поки кращого варіанту немає. Тож доводиться забезпечувати місто водою з Бузького лиману», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в поточному році бригади встановили нові труби на загальну суму 1,6 мільйона гривень.

«Сума невелика, але набагато більше коштують додаткові матеріали, які вкрай важливі в роботі. Це так звані муфти, засувки, пожежні гідранти, кути, крани тощо. Загалом витрачено понад 9 мільйонів гривень на нові матеріали, що вже пролягають під землею. Подати в будинки, навіть таку воду, працівники «Миколаївводоканал» витрачають ще більше коштів на її очищення та знезараження, а потім на ліквідацію наслідків», - йдеться у повідомленні.

Зі слів генерального директора міського комунального підприємства «Миколаївводоканал» Бориса Дуденка, комунальники заздалегідь знали, що буде такий виклик. 

Кількість аварій збільшилась в п’ять разів, що потребує ще більше ресурсів, як фізичних, так і фінансових. 

КП «Миколаївводоканал» звернулось до містян з проханням вчасно сплачувати за отримані комунальні послуги.

View full version