Ми інвестували у логістику 2 мільярди доларів. І все це зараз не працює, — голова «Нібулона» Вадатурський

Компанія «Нібулон» вклала в потужності для логістики агропродукції близько 2 мільярдів доларів, але через війну ці інвестиції не працююють.

Про це розповів спадкоємець та гендиректор «Нібулона»" Андрій Вадатурський в інтерв’ю «Економічній правді».

Андрій Вадатурський зазначив, що внаслідок російської агресії проти України підприємство втратило контроль над деякими об’єктами, але впевнений, що його буде відновлено.

Щодо дефіциту потужностей він пояснив, що завданням компанії раніше було отримати зерно, ефективно перевезти його з Полтави, Черкас, Миколаївської та Херсонської областей і завантажити на судно в Очакові у Миколаївській області. 

Цей порт не включений у «зернову угоду», підписану Україною, Туреччиною та ООН.

— Наші інвестиції у відповідні потужності та логістику за ці роки – близько 2 мільярдів доларів. Зараз усе це не працює. Нам не вистачає портових потужностей. Дуже сподіваюся, що Миколаїв буде включений у зернову угоду. Ідеальним рішенням було б повернення до нормальної торгівлі, без блокади, — розповів Андрій Вадатурський.

Він наголосив, що перевірки суден є втратою часу – кораблі очікують по 20 днів, що завдає додаткових збитків аграрному сектору та торговельним компаніям.

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський запропонував розширити зернову угоду на порти Миколаєва та «Ольвія» у Миколаївській області.

View full version