Як правильно вести власну справу з юридичної точки зору

Щоб уникнути різних проблем під час ведення бізнесу, його власник, перш за все, повинен бути зареєстрований в Єдиному державному реєстрі. У цьому випадку, підприємець наділяється повноваженнями та правами, які передбачені законом. Наприклад, якщо організація виконує діяльність, яка стосується дозволів, треба мати спеціальні сертифікати або ліцензії.

На початку власної справи, у кожного суб’єкту виникають деякі обов’язки, зокрема, це оплата податків. Сума коштів на податки буде відрізнятися залежно від організаційно-правової форми бізнесу та системи оподаткування. Згадані обов’язки виконує навіть ігрова площадка ельслотс казино, яка надає державі кошти на поповнення бюджету.

Не важливо, з якими питаннями стикається підприємство, але йому завжди потрібні додаткові експерти у різних галузях. Щоб не мати проблем із владою, судами та іншими установами, треба знати свої права. Тому, потрібно залучити до справи професійних юристів з різних питань чи одного порадника, який добре володіє всіма аспектами юридичної допомоги бізнесу. 

Послуги, які потрібні на початку кар’єри

На перших етапах відтворення нової бізнес-ідеї, потрібно робити все грамотно. Хоча сьогодні багато послуг можна оформити в режимі онлайн, все одно треба залучити фахівця, який допоможе не втратити зайвих коштів (у тому числі на податках), а також, отримати необхідні дозволи, ліцензії тощо. При створенні бізнесу, робляться такі послуги:

  • Бізнес реєструється та створюється офіційно;

  • Допомога в обрані гідної системи податків;

  • Реєстрація підприємства платником ПДФ;

  • Узгодження та отримання дозвільних паперів та робочого графіку;

  • Реєстрація каси та платіжного терміналу (якщо це комерційна галузь);

  • Вірне ведення трудових відносин та розробка колективного договору між засновниками бізнесу (якщо відчиняє не один підприємець);

  • У разі, якщо бізнес відчиняє іноземець, йому потрібна допомога в отриманні ідентифікатора платника податків.

Треба розуміти, що безкоштовних послуг для бізнесу немає, тому необхідно знати, як юристи рахують свої гонорари. Бувають погодинні ставки, які виставляються після підрахунку витраченого часу (їх частіше застосовують для нетипових послуг). Також, є фіксовані розцінки, де пропонується чіткий результат за конкретну суму. 

Що робиться на етапі ведення бізнесу? Наприклад, може знадобитися змінити назву закладу, діючі види діяльності (КВЕД) чи юридичну адресу. Цим всим також допомагають займатися юристи. 

Декілька переваг юридичного супроводу бізнесу

Якщо підприємець не пожалкує коштів та запросить хоча б одного грамотного юриста, у нього буде все добре. По перше, будь-які дії, які будуть чинитися під час роботи матимуть законні підстави. Вони будуть чітко підтверджуватися принагідними документами.

Більшість юридичних контор має у штаті фахівців, які раніше працювали у галузях економіки, права та правоохоронних органів. Тому, юристи мають вагомий обсяг перевірених юридичних конструкцій та моделей захисту. Також, враховуються певні риси різних видів діяльності, тому можливі сприятливі форми співпраці.

Взагалі, юристи можуть зробити все, від початкової реєстрації ФОП чи іншого суб’єкта господарської діяльності, до представництва справ у суді. При цьому, фахівець може робити супровід важливих угод чи фінансових операцій. Зараз існує немало аутсорсингових компаній, пропонуючих подібні послуги. Людям потрібно лише подзвонити та отримати безкоштовну консультацію. 


View full version