В Южноукраїнську збираються підняти тарифи на теплоенергію

В Южноукраїнську КП «Теплопостачання та водоканалізаційне господарство» оголосило про намір підняти вартість теплоенергії та її транспортування.

Як повідомляють на сайті Южноукраїнської громади, після проведення розрахунків, обґрунтована вартість теплопостачання склала 495,61 гривень  за 1 Гкал без ПДВ (податок на додану вартість). Сьогодні ж вартість послуги становить 412,78 гривень за 1 Гкал з ПДВ.

Підвищення вартості теплопостачання на комунальному підприємстві обґрунтовують збільшення вартості окремих складових діючих тарифів. 

— Зростання вартості покупної теплової енергії, зростання  у 2,2 рази вартості електричної енергії, у 1,9-2 рази вартості паливно-мастильних матеріалів, значне зростання  вартості  матеріалів для проведення планово-попереджувальних ремонтів, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль поділився думкою про те, що до завершення війни тарифи на тепло та воду підвищувати не треба, оскільки це ляже додатковим тягарем на населення. Він пообіцяв, що вартість комунальних послуг для громадян впродовж повномасштабної війни не зміниться.

На Южноукраїнському КП запевняють, що підвищення вартості теплопостачання планують ввести в дію після закінчення в країні воєнного стану. Водночас на підприємстві кажуть, що розрахунки здійснені на планований період з 1 жовтня 2023 року до 30 вересня 2024 року.

Також нагадаємо, нещодавно генеральний директор комунального підприємства «Миколаївводоканал» Борис Дуденко заявив, що найближчим часом імовірно буде прийнято рішення про підняття тарифу на водопостачання в Миколаєві.

View full version