США виділили ще $2 млн на гранти для українського бізнесу

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділило 2 мільйони доларів на гранти українському бізнесу для швидкого перенавчання та працевлаштування нових працівників у пріоритетних секторах економіки.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Зазначається, що у межах програми «Конкурентоспроможна економіка України» буде надано близько 20 грантів від 35 до 150 тисяч доларів.

Відомо, що подати заявку можуть малі та середні підприємства, бізнес-асоціації, неурядові організації, бізнес-спільноти та інші організації з розвитку підприємництва.

Зокрема, пріоритетом програми є навчання підприємництва та професійним навичкам у машинобудуванні, електротехнічному виробництві, логістиці, виробництві товарів меблевої, текстильної та інших переробних галузей, сфері індустріального дизайну та індустрії моди, розвитку навичок для експорту та міжнародної торгівлі.

Варто зазначити, що заявки на участь у програмі прийматимуться до 1 грудня 2023 року.

Раніше повідомлялося, що Україна розпочала переговори зі Сполученими Штатами Америки щодо двосторонньої угоди про надання безпекових гарантій, як це передбачено Спільною декларацією про підтримку України.

View full version