Суд Миколаєва відсторонив від роботи начальника Херсонського військкомату, підозрюваного у хабарництві

Центральний суд Миколаєва відсторонив від посади заступника начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки — начальника мобілізаційного відділення Херсонського районного ТЦК та СП, підозрюваного у хабарництві.

Як повідомили у суді, підозрюваний підробляв документи, які дозволяли виключити військовозобов’язаних з військового обліку.

До цієї схеми він залучив 53-річного мешканця Херсону К., який мав знаходити бажаючих за 4500 доларів США отримати відповідну довідку.

«Надалі, херсонець підшукав чоловіка, якому запропонував за неправомірну вигоду у сумі 4500 доларів США, сприяти в оформленні документів, які дозволять зняти його з військового обліку, на що той погодився. За кілька діб чоловік отримав від зазначеної особи гроші та передав їх підозрюваному, після чого вони розподілили отриману неправомірну вигоду у сумі 4500 доларів США між собою», — йдеться у повідомленні.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, слідчий суддя Галина Подзігун ухвалила відсторонити підозрюваного від  посади.

Раніше повідомлялося, що Центральний районний суд обрав запобіжний захід миколаївцю, який підозрюється у хабарництві за відстрочку від мобілізації. Чоловіка триматимуть під вартою з можливістю застави у сумі 53 тисячі 680 гривень.

View full version