На Миколаївщині планують за ₴735,3 млн капітально відремонтувати два мости на трасі «Одеса — Вознесенськ — Новий Буг»

У 2024 році планують капітально відремонтувати два мости на автодорозі «Одеса — Вознесенськ — Новий Буг». Вартість робіт складає 735 мільйонів 328 тисячі 308 гривень.

Про це свідчать дані системи електронних закупівель ProZorro, пишуть «НикВести».

Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області (колишня Служба автомобільних доріг) оголосила відразу два тендери. Переможців оберуть на аукціонах 5 та 9 жовтня.

Перший тендер вартістю 452 мільйони 374 тисяч 243 гривні оголошено на ремонт на кілометрах 85+486 автомобільної дороги Р-55 «Одеса — Вознесенськ — Новий Буг».  Протяжність дороги складає 1,560 кілометрів.

Дорожники мають розібрати старий міст, провести розробку ґрунту, встановити опори та мостове полотно, встановити водопропускні труби, укріпити узбіччя, облаштувати шари дорожного полотна, бордюри та інші роботи.

Також передбачено встановлення зупиночного павільйону та облаштування посадкового майданчика. Крім того документацією передбачено знесення 181 дерева. Всі роботи  мають бути виконані до 15 травня 2024 року.

Другий тендер, вартістю 282 мільйони 954 тисячі 065 гривень, піде на ділянку дороги Р-55  на кілометрах 87+744. Протяжність ділянки 1,260 кілометрів. Роботи також мають бути виконані до 15 травня 2024 року.

Дорожники мають розібрати існуючий міст, та провести капремонт мостового переходу. Тут будуть влаштовані тротуари, бар’єрне та перильне огородження, бордюрні блоки, а також пішохідні доріжки на підходах до мосту.

Крім ремонту дорожнього покриття передбачено облаштування вуличного освітлення, перевлаштування коммунікацій, зовнішніх мереж каналізації та водопроводу, кабелів зв’язку, повітряних ліній електропостачання. Крім того технічною документацією передбачене знесення 37 дерев.

Також дорожники мають облаштувати узбіччя, встановити дорожні знаки та нанести розмітку.

В обох тендерах вказано, що гарантійні терміни експлуатації опор мосту за результатами виконаних робіт мають становити не менш як 100 років, залізобетонна збірно-монолітна прогонова будова має прослужити не менш як 80 років. Покриття проїзної частини має витримати не менше 7 років.

Нагадаємо, що Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Миколаївській області провела торги на проведення робіт з будівництва нового мосту у Вознесенську, який був зруйнований минулого року під час боїв з російськими військами за місто. Очікувана вартість робіт, які планується виконати до кінця серпня 2024 року, становить 449 мільйонів гривень.

Також повідомлялося, що у Миколаївської області 11 серпня відновили черговий зруйнований міст через річку Інгулець.

Раніше, у Галицинівській громаді Миколаївської області  27 червня ввели в експлуатацію ще один міст через річку Інгулець.

Нагадаємо, в Снігурівській громаді новозбудовані Василівський та Нововасилівський мости збереглися після десятиденного знаходження під водою, внаслідок підриву Каховської ГЕС.

View full version