У Первомайській громаді з нового року зросте вартість водопостачання

У Первомайській громаді виконком ухвалив підвищення вартості водопостачання та водовідведення для комунального підприємства, яке обслуговує шість сіл.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні 13 жовтня.

Тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення встановили КП «Житло-плюс» Первомайської міської ради. Зазначене підприємство є надавачем послуг у населені пункти громади: села Кінецьпіль, Грушівка,  Кам’яна Балка, Чаусово Друге, Підгородня та село Вербова Балка.

«Дане підприємство звернулося із необхідністю приведення тарифів до економічно нового рівня. Оскільки, на сьогоднішній день, для розрахунків споживачами, використовуються тарифи колишніх сільських рад. Тому потрібно привести усе до відповідності, аби в подальшому надавати якісні послуги населенню», — йдеться у повідомленні.

Тариф на централізоване водопостачання та водовідведення становитиме:

  • Централізоване водопостачання – 36,06 гривень за 1 кубометр.
  • Централізоване водовідведення – 18,09 гривень за 1кубометр.

Нові тарифи діятимуть з 1 січня 2024 року і до кінця року.

Нагадаємо, що у Первомайську місцевий водоканал витратить майже 5 мільйонів гривень на заміну покрівлі.

Раніше повідомлялося, що генеральний директор комунального підприємства «Миколаївводоканал» Борис Дуденко заявив, що найближчим часом імовірно буде прийнято рішення про підняття тарифу на водопостачання в Миколаєві.

Як відомо, національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) запропонувала збільшити вдвічі тариф на електроенергію для населення.

View full version