Техніка безпеки при використанні холодильника

Холодильник - важливий пристрій на сучасній кухні, що продовжує свіжість їжі на тривалий період. Щоб техніка правильно функціонувала, необхідно дотримуватись норм безпеки. Переконайтеся, що пристрій підключено до надійного джерела живлення із заземленням.

Правила збереження їжі

Неправильне розміщення продуктів у ящиках та осередках призводить до розмноження бактерій та перемішування запахів. Рекомендується використовувати для зберігання їжі холодильник Bosch, який допоможе запобігти її псуванню. Дотримуйтесь таких правил:

  1. Сирі продукти слід класти окремо від готових страв. М'ясо, птах і риба зберігаються в контейнерах або пакетах, це стосується готової їжі.
  2. Їжу з сильним ароматом необхідно упаковувати, щоб запах не поширився камерою.
  3. Важливо використовувати температурні зони. Техніка часто обладнана двома камерами. Налаштуйте їх температурний режим відповідно до потреб. Оптимальний показник для морозилки становить -18 ° C, холодильного відсіку - близько +4 ° C.
  4. Необхідно стежити за термінами придатності продуктів, регулярно перевіряти їхній стан. Якщо їжа зіпсована або прострочена, її потрібно відразу позбутися. В іншому випадку вона стане джерелом небезпечних мікроорганізмів.
  5. Перш ніж покласти фрукти чи овочі у холодильник, рекомендується їх помити.

Потрібно дотримуватися правил техніки безпеки, щоб продовжити термін експлуатації холодильника. Наприклад, використовувати вимірювач або стабілізатор напруги в мережі, щоб перепади не зашкодили обладнанню. У разі відсутності електроенергії техніку слід вимикати з розетки.

Догляд за технікою

Регулярне очищення та обслуговування відіграють важливу роль. Важливо уникати появи пилу та бруду. Це може спровокувати розмноження бактерій. Розморожуйте та мийте холодильник двічі на місяць, якщо це не система No Frost.

Виймайте полиці та ящики для миття та дезінфекції. Дверні ущільнювачі техніки забруднюються та стають джерелом бактерій. Очищайте їх м'якою вологою губкою або ганчіркою.

Постійно стежте за температурою камери. Якщо вона піднімається, це свідчить про проблеми з обладнанням. Зверніться до майстра за консультацією. Деякі моделі мають вбудовані активні фільтри для зменшення запахів. Не забувайте замінювати їх чи чистити.

Дотримання нескладних правил продовжить термін служби пристрою та допоможе уникнути непотрібних витрат на ремонт. Розмістіть техніку на рівній поверхні, щоб не було нахилу. Це забезпечить правильне функціонування та запобігатиме можливим аваріям. При виявленні слідів зношування деталей їх слід якнайшвидше замінити.

View full version