Польські перевізники знову заблокували пункт пропуску «Ягодин — Дорогуськ»

Польські перевізники сьогодні, 18 грудня, знову заблокували проїзд вантажівок через пункт пропуску «Ягодин — Дорогуськ».

Про це повідомила Держприкордонслужба.

Пункт пропуску заблокували після 15:00 за київським часом. Організатори протесту планують пропускати лише по одній вантажівці на годину. Водночас вони пропускатимуть транспортні засоби з вантажами безпекового, гуманітарного характеру й ті, що перевозять тварин, продукти, які швидко псуються, тощо.

Також протестувальники не планують перешкоджати руху автобусів.

Блокування пункту пропуску може тривати до 8 березня 2024 року. До перевізників приєдналися і фермери. Один із організаторів протестів, лідер люблінського відділення партії «Конфедерація» Рафал Меклер, стверджує, що їхні головні вимоги — це припинення імпорту цукру з України, виплата субсидій і компенсації для виробників кукурудзи.

Нагадаємо, що у четвер, 23 листопада, польські перевізники розпочали блокування руху вантажівок на ще одному пункті пропуску на кордоні з Україною. До цього польські перевізники заблокували рух вантажівок на пунктах пропуску: «Гребенне — Рава-Руська», «Корчова — Краківець», «Дорогуськ — Ягодин».

Раніше повідомлялося, що польські перевізники, які протестують на кордоні, попри обіцянки блокують проходження через пункти пропуску гуманітарної допомоги та цистерн з паливом. 

За даними Мінінфраструктури, після підписання Угоди кількість перевізників, які перетинали кордон в напрямку ЄС, у порівнянні з аналогічним періодом 2021 року збільшилася на 53%, кількість перетинів — на 43%.

View full version