Цікаві факти про пиво Heineken

Назва Heineken зараз не чули хіба що переконані непитущі, адже ця марка працює понад 200 років і заснована на базі ще старішого підприємства. Досі у роботі використовують старовинні рецепти, з урахуванням сучасних технологій та вимог якості.

Як з'явилося пиво Heineken

В 1863 Джерард Хейнекен вирішив заснувати власну справу, не без допомоги заможної сім'ї. Він придбав одну з найбільших пивоварень у Нідерландах під назвою De Hooiberg, яка після трьох століть успішної роботи перебувала в занепаді. І його починання виявилося вкрай вдалим, тепер Heineken може спробувати кожен поціновувач справжнього смаку. Завод був розміщений в Амстердамі, який на той момент був одним із найважливіших економічних центрів Європи. Якість місцевого пива сильно відставала від конкурентів, тому підприємство і занепало. Голландці надавали перевагу міцним напоям на кшталт джину. Репутація компанії була зруйнована, і вкладення було здавалося б невигідним. Далі відомі кілька цікавих фактів:

  1. на купівлю пивоварні Джерард витратив близько 80% власної спадщини, тому працювати далі довелося дуже обережно;
  2. для поширення продукції він найняв 20 агентів, які зайнялися укладанням угод з покупцями;
  3. він відступив від звичних боків і портерів, і зробив ставку на світлі елі за німецькими рецептами;
  4. незабаром він збудував новий завод на околиці Амстердама і повністю віддав його під світлі елі;
  5. на заводах було встановлено унікальну систему якості продукції, тому голландці довіряли марці.

Джерард примудрявся кожну подію повертати собі на користь. Навіть франко-прусська війна, яка призупинила постачання бельгійського пива, дала значний приріст попиту. А подальше отримання кількох міжнародних нагород дозволило остаточно зміцнитися на ринку та розпочати освоєння нових територій.

Цікаві факти про пиво Хейнекен

Протягом довгої історії компанія переживала злети та падіння, а їхня маркетингова стратегія досі викликає інтерес. Але вони насамперед працювали над покращенням смаку та технологій, і тому цінителі підбирають найкращі сорти на МАУДАУ – марка відома у всьому світі. Якби не сила переконання Джерарда, ми могли б ніколи не побачити марку Хейнекен. На момент покупки хлопець був неповнолітнім, тому для здійснення угоди йому потрібно було схвалення матері. Батько після смерті залишив кожному із синів та дружині значну суму, але розпоряджатися нею Джерард не міг. Жінка спочатку жахнулася такому вкладенню, з моральної та фінансової точки зору. Адже голландці рідко пили пиво і, тим більше, не хотіли вживати продукцію цієї пивоварні. Але Джерарду вдалося переконати маму, що з появою якісного пива голландці відійдуть від джину та почнуть рідше напиватися.

Надмірне вживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я. Вживання алкоголю неповнолітніми особами суворо заборонено.

 

View full version