У Миколаєві художній драмтеатр офіційно позбувся слова «російський» у назві

Миколаївський академічний художній драматичний театр позбувся слова «російській» у своїй назві.

Відповідне рішення в п’ятницю, 15 липня,  ухвалили депутати Миколаївської обласної ради на позачерговому засіданні сесії, повідомляє кореспондент НикВести.

Нагадаємо, колектив Миколаївського художнього академічного театру відмовився від слова «російський» у назві ще у перші дні вторгнення РФ.

— Останні п'ять років колектив Миколаївського академічного художнього драматичного театру неодноразово наголошував на необхідності змін до статуту та вилучення з назви театру слова "російський", адже проєвропейська культурна політика театру спрямована на ствердження театральної України на міжнародних теренах. У перший день війни ми колективом театру прийняли рішення зробити це самостійно. Відтепер наш театр має назву "Миколаївський академічний художній драматичний театр". Гадаємо, заперечень з цього питання більше ні в кого не виникне, — пояснили тоді своє рішення у театрі.

Ініціатива колективу тепер офіційно підтримана депутатами.

Раніше депутати Одеської облради підтримали рішення вилучити слово «російська» з назви «Одеський обласний академічний російський драматичний театр».

View full version