Розпочала роботу виставка «Великдень»: митці з Миколаєва та області представили понад 130 виробів до свята

В миколаївській Центральній міській бібліотеці ім. М. Л. Кропивницького відкрилася виставка «Великдень», яка працюватиме до 20 травня. 

Про це повідомила керівник Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Валентина Кривцова.

На виставці свої роботи представили 16 митців з Миколаєва та області, які презентували понад 130 виробів різних видів мистецтва, пов'язаних із святом Великодня, таких як писанкарство, витинання, ткацтво, вишивка, графіка, авторська та традиційна лялька, художня обробка дерева, різьблення, розпис, бісероплетіння та інші.

Особливу увагу на виставці приділили пасхальним писанкам, які були представлені в різних варіаціях технік та оздоблення. Відвідувачі виставки мали можливість спостерігати на місці роботу майстринь-писанкарок Лесі Сайковської та Ольги Гончарук, які демонстрували процес виготовлення традиційних писанок та мальованок. Вони також розповідали про різні види традиційних писанок, значення кольорів-символів в орнаментиці та традиції, пов'язані зі святковим кошиком.

Керівник Культурно-мистецької асоціації «Арт-спокуса» Валентина Кривцова відзначила, що Великдень завжди має особливий сенс для українського народу, а виставка стала не лише показом різноманіття мистецтва, а й вираженням віри в відродження та надії на мир. 

Нагадаємо, що у Миколаївському музеї імені Верещагіна свою творчість презентувала миколаївська дизайнерка та викладачка НУК імені адмірала Макарова Людмила Струкачова.

View full version