«Вважати вирок таким, що набрав чинності», — Окупанти вирішили не перейматись із ув'язненими у Херсоні, по яким немає вердикту суду

Так звана «ЧК» (надзвичайна комісія) при окупаційній «військово-цивільній адміністрації Херсонської області» замість суду приймає рішення про набрання «законної» чинності вироків щодо засуджених, які утримуються в Херсонському СІЗО №1.

Про це свідчить витяг із протоколу засідання «комісії» від 16 червня 2022 року, копію якої опублікував миколаївський адвокат Володимир Тимошин.

До складу комісії, що визначають долі ув'язнених, входять двоє чекістів Тютюрай О.В. та Булюк В.В. На своїх засіданнях, порушуючи права людини на справедливий суд, вони визначають міру та ступінь покарань для засуджених.

— Отак вирішується зараз у Херсоні. Зібралася «комісія» і вирішила «надіслати до зони», — прокоментував Володимир Тимошин.

За результатами засідання чекістами було ухвалено рішення відправити засуджених, які раніше перебували у СІЗО, відбувати термін у колоніях Херсонської області.

Раніше повідомлялося, що у Херсоні російські окупанти не довіряють місцевим колаборантам та замінюють їх зовнішніми кадрами з ОРДЛО.

View full version